De man die in november is gehoord in de vermissingszaak van de destijds zevenjarige jongen Jaïr Soares, die in 1995 op het strand van Monster verdween, is geen verdachte meer. Uit onderzoek is gebleken dat hij ten tijde van de vermissing in het buitenland op vakantie was, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

De man (42) kwam in beeld door overeenkomsten tussen de vermissingszaak van Jaïr met de zaak waarvoor hij zelf eerder is veroordeeld. De man zei direct niets met de zaak te maken te hebben en een alibi te hebben. Die verklaring is in de afgelopen periode door de politie uitgebreid onderzocht, waarop de zaak tegen hem is geseponeerd.

De toen zevenjarige Jaïr verdween 4 augustus 1995 op het strand van Monster, waar hij met zijn ouders was. Toen ze een patatje gingen halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien. Er is nooit meer iets van hem vernomen of teruggevonden.

De politie en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit dat Jaïr is verdwenen door een misdrijf en niet door een ongeluk. Daarom is de zaak een zogeheten cold case, een niet opgelost ernstig misdrijf waar ook na lange tijd nog nieuw onderzoek naar wordt gedaan als daar aanleiding voor is.