Een postbode in Eindhoven heeft jarenlang duizenden brieven, kaarten en andere poststukken niet bezorgd. In plaats daarvan verzamelde de bezorger de poststukken thuis, zo bevestigt een woordvoerder van PostNL donderdag eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad.

De post is inmiddels zo vervuild dat geen van de verzamelde brieven alsnog verstuurd kan worden.

PostNL kreeg de vermiste post vorige week in het vizier. De betreffende medewerker was niet op zijn werk verschenen, waarna een collega bij hem thuis poolshoogte nam. Omdat de bezorger niet opendeed, belde de collega de politie, die uiteindelijk de woning betrad.

Agenten troffen de postbode ten midden van stapels ongeopende post aan, verklaart de woordvoerder. Het gaat om zowel persoonlijke als zakelijke post. De niet-geleverde brieven waren voor inwoners van het postcodegebied 5611 tot en met 5662.

PostNL heeft de bezorger op non-actief gezet en zoekt professionele hulp voor de man. Volgens de woordvoerder kon het bedrijf pas recentelijk achter het wangedrag komen, omdat de man gewiekst te werk ging. Zo zou hij dagelijks 'slechts' kleine hoeveelheden brieven inzamelen, waardoor het probleem nooit opviel. PostNL heeft excuses aangeboden voor het ongemak.