Het lichaam van Tanja Groen is niet aangetroffen bij drie grondverstoringen op de Strabrechtse Heide, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Nieuw en recent onderzoek van rechtspsycholoog Peter van Koppen leverde enkele plekken op de hei op waar mogelijk de stoffelijke resten konden liggen.

Na onderzoek door het OM, specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en Staatsbosbeheer bleek dat die zogenoemde grondverstoringen van natuurlijke aard waren. Het ging om een konijnenburcht, een netwerk van konijnenholen dat uit meerdere ruimtes bestaat.

Door de recente berichtgeving in de media van Van Koppen werd het onderzoek naar de aangewezen locaties met voorrang behandeld, maar verder onderzoek op die plekken is volgens het OM niet nodig.

De ouders van Groen zijn op de hoogte gesteld van de bevindingen. Groen verdween in 1993 op achttienjarige leeftijd na een feestje in Maastricht. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Grondverstoringen konden wijzen op menselijke botresten

Van Koppen en zijn onderzoeksteam van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) hadden enkele grondverstoringen op de hei gevonden, die konden wijzen op menselijke of dierlijke botresten. De rechtspsycholoog zoekt niet alleen naar Groen, maar ook naar andere mogelijke slachtoffers van Wim S. Hij zou in de jaren negentig de moord op Groen hebben bekend tegenover een toenmalige medegevangene.

Vorig jaar werd op de Strabrechtse Heide al eens naar Groen gezocht, zonder resultaat. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries voerde met zoekhonden een kleiner onderzoek uit in het gebied, aldus een woordvoerder van het OM. Eind vorig jaar ontving De Vries' stichting De Gouden Tip honderden tips over de vermissing.