De cruciale getuige in de zaak rondom de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca heeft zich gemeld, heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De getuige werd dinsdagavond herkenbaar in beeld gebracht in het misdaadprogramma Opsporing Verzocht.

"Met dank aan de kijkers van Opsporing Verzocht heeft een mogelijk belangrijke getuige zich gemeld", zo laat de politie weten. De recherche is nu met deze persoon in gesprek.

De beelden werden dinsdag getoond omdat de identiteit van de man nog niet bekend was, ondanks verschillende pogingen om die te achterhalen. De politie zei te beseffen dat het herkenbaar in beeld brengen van de getuige een inbreuk op zijn privacy is, maar dat het Openbaar Ministerie (OM) het tonen van de foto gerechtvaardigd vond vanwege de grote impact van de zaak. Mogelijk heeft hij de mishandeling gefilmd.

De 27-jarige Heuvelman kwam tijdens zijn vakantie op Mallorca om het leven na een mishandeling. De politie heeft inmiddels negen personen aangehouden die betrokken zijn geweest bij de gewelddadigheden die op de avond van 14 juli plaatsvonden.

Drie hoofdverdachten zitten nog vast

In november vond de eerste zitting plaats in de zaak van de vijf Hilversumse verdachten. Twee van hen mogen hun proces in vrijheid afwachten, de drie hoofdverdachten zitten nog vast. Vrijdag volgt de volgende regiezitting in deze zaak.

Hoewel de mishandeling niet in Nederland plaatsvond, wordt de zaak hier onderzocht en behandeld. Het OM was vlak na de geweldplegingen al een onderzoek gestart en even later vroeg de Spaanse onderzoeksrechter Nederland het onderzoek over te nemen.