Het huis van oud-justitieminister Ferd Grapperhaus in Amsterdam is beklad, zo valt te zien op een foto die op sociale media wordt gedeeld. Op de voordeur van de voormalige minister zijn de woorden "pedo nazi" geschreven. De politie doet onderzoek naar de bekladding, zo bevestigt een woordvoerder vrijdag een bericht van AT5.

De foto van de deur zou rondgaan in Telegram-groepen, net als een foto van de adressen van verschillende andere (oud-)bewindslieden.

"Wij zien die berichten ook, en het wordt waarschijnlijk meegenomen in het onderzoek", zegt de politiewoordvoerder daarover. Om welke bewindslieden het gaat, kan de politie in verband met privacy niet zeggen.

Politici worden de laatste tijd vaker geïntimideerd bij hun eigen huis. Zo stond er onlangs een man met een brandende fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zei een week geleden dat hij vrijwel dagelijks te maken heeft met bedreiging en intimidatie in de buurt van zijn huis. Ook oud-minister van Rechtsbescherming Sander Dekker zei vorige week weleens thuis opgezocht te zijn door onbekenden.