In het onderzoek naar de dood van de veertienjarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is woensdag in het water van de Nieuwe Rijn gezocht naar bewijsmateriaal. Of dat wat heeft opgeleverd, kon de politie woensdagmiddag niet zeggen. Een woordvoerder zei niet te verwachten dat daar later opnieuw gezocht gaat worden.

Er werd onderzoek gedaan ter hoogte van het Evertsenpad in Leiden. Dit gebeurde met duikers, een politieboot en specialistische apparatuur.

Esmee werd donderdag 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelpark.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan de zaak. Er zijn tot nu toe ruim 130 tips binnengekomen.

Een dag na de uitzending werd de fiets van Esmee gevonden op de Van Riebeeckhof in Leiden. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien. Het onderzoeksteam wil nu graag weten wie de fiets daar heeft neergezet en of mensen iemand ermee hebben zien fietsen, zo laat de politie weten.

Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.

Bloemenzee voor gedood veertienjarig meisje in Leiden blijft groeien
48
Bloemenzee voor gedood veertienjarig meisje in Leiden blijft groeien