Een 42-jarige bestuurder die te veel alcohol op had, heeft zaterdagmiddag meerdere aanrijdingen veroorzaakt in Ossendrecht. De politie meldt dat door de ongelukken drie minderjarige meisjes en een baby naar het ziekenhuis moesten.

Uit een blaastest bleek dat de automobilist ruim zes keer meer had gedronken dan is toegestaan. De politie meldt niet hoe de slachtoffers eraan toe zijn, maar zegt wel dat niemand levensgevaarlijk gewond is geraakt.

De aanrijdingen gebeurden rond 17.00 uur in de Brabantse plaats. De beschonken bestuurder reed eerst op de Putseweg (N289). Daar raakte hij bij een wegversmalling een tegenligger, waarbij de autospiegel van de tegenligger afbrak.

Even verderop, in de buurt van de Pannenhoef, botste de verdachte met zijn voertuig op een stilstaande auto. Door de klap kwam deze wagen op de andere rijstrook terecht, waar een auto moest uitwijken en vervolgens kantelde.

De drie minderjarige meisjes zaten in de stilstaande auto. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie. De baby, die in de gekantelde auto zat, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder wilde na het ongeluk wegrijden, maar de politie hield hem aan. De man zonder woon- en verblijfplaats bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De verdachte zit vast voor onderzoek.