De zeventienjarige Sam uit Overveen, van wie het lichaam vrijdagmiddag werd gevonden in de Leidsevaart in Haarlem, is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Hij is te water geraakt en verdronken, meldt de politie na onderzoek. Bij dat onderzoek kwamen geen sporen naar voren die op een misdrijf wijzen, aldus de politie.

De jongen werd donderdag door zijn familie als vermist opgegeven. Hij stapte donderdag rond 1.00 uur op de fiets in Heemstede, zo'n 5 kilometer van zijn woonplaats, maar hij kwam nooit thuis aan. Volgens regionale media had hij in Heemstede een bezoekje aan vrienden gebracht.

Sam werd donderdag door zijn familie als vermist opgegeven. Vervolgens begon de politie een zoekactie. Daarnaast struinden honderden vrijwilligers de omgeving af op zoek naar de vermiste jongen.

Een deel van de Leidsevaart in Haarlem werd vrijdagmiddag afgezet, omdat de jongen daar in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk was langsgefietst. Bij de zoektocht werden onder meer een politieboot en -helikopter ingezet.

In de loop van de middag werd in de Leidsevaart een lichaam aangetroffen en 's avonds maakte de politie bekend dat het om de vermiste jongen ging.

Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener
39
Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener