Het lichaam dat eerder op vrijdag uit de Leidsevaart bij Haarlem werd gehaald, is dat van de vermiste zeventienjarige Sam. Dat meldt de politie Noord-Holland Kennemerland. De familie is vrijdagavond op de hoogte gesteld.

"De nachtmerrie is werkelijkheid geworden", zegt de familie tegen het Haarlems Dagblad. "We willen onze ongelofelijke dank uitspreken aan iedereen die ons geholpen heeft en ons tot steun is. Nu willen we in alle rust afscheid nemen van Sam en hopen we dat jullie onze privacy respecteren."

Een deel van de Leidsevaart werd vrijdagmiddag afgezet, omdat de jongen daar in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk was langsgefietst. Bij de zoektocht werden onder meer een politieboot en -helikopter ingezet.

Sam uit Overveen (Noord-Holland) stapte donderdag rond 1.00 uur op de fiets in Heemstede, zo'n 5 kilometer van zijn woonplaats, maar kwam nooit thuis aan. Volgens regionale media had hij in Heemstede een bezoekje aan vrienden gebracht.

Zijn familie gaf de zeventienjarige donderdag op als vermist en begon een zoekactie. Daardoor hebben vrijdag naast de politie ook honderden vrijwilligers in de omgeving naar Sam gezocht, aldus een woordvoerder. Ook zijn er tientallen tips binnengekomen.

Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener
39
Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener