De politie heeft vrijdag in de Leidsevaart in Haarlem een lichaam aangetroffen tijdens de zoektocht naar de vermiste zeventienjarige Sam. Of het inderdaad om de vermiste tiener gaat, is nog niet bekend. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit.

Een deel van de Leidsevaart werd vrijdagmiddag afgezet, omdat de jongen daar in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk was langsgefietst. Bij de zoektocht werden onder meer een politieboot en -helikopter ingezet.

Sam uit Overveen (Noord-Holland) stapte donderdag rond 1.00 uur op de fiets in Heemstede, zo'n 5 kilometer van zijn woonplaats, maar kwam nooit thuis aan. Volgens regionale media had hij in Heemstede een bezoekje aan vrienden gebracht.

Zijn familie gaf de zeventienjarige donderdag op als vermist en begon een zoekactie. Daardoor hebben vrijdag naast de politie ook honderden vrijwilligers in de omgeving naar Sam gezocht, aldus een woordvoerder. Ook zijn er tientallen tips binnengekomen.

Bekende Nederlanders als Beau van Erven Dorens en Leontine Borsato deelden op sociale media een oproep om naar Sam uit te kijken.

Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener
39
Duikers vinden lichaam in zoektocht naar Overveense tiener