De A2 tussen Breukelen en Maarssen was donderdag rond 13.00 uur tijdelijk in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie, meldt Rijkswaterstaat. Agenten hebben één auto staande gehouden na een achtervolging en een verdachte gearresteerd, zo meldt de politie via Twitter.

De A2 werd rond 14.25 uur ter hoogte van Maarssen weer in beide rijrichtingen vrijgegeven. Volgens de politie was er sprake van een "verdachte situatie", maar een woordvoerder kon niet ingaan op waar het korps voor vreesde.

Het AD en Het Parool melden op basis van getuigen dat het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen momenteel extra beveiligd is. Voor de deur van het pand zouden zwaarbewapende agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten staan.

Volgens de Amsterdamse omroep AT5 ging het om een politieachtervolging die om 12.30 uur in de buurt van Amsterdam was begonnen. Daarbij werd een helikopter van de politie ingezet die tot aan Utrecht meevloog.

Veiligheidsregio Utrecht schrijft over een onderzoek naar een auto waarvoor ook de brandweer is opgeroepen.

Automobilisten melden via sociale media dat er veel politievoertuigen aanwezig zijn. Verkeer wordt omgeleid via Hilversum en de oostkant van Utrecht.

Politie sleept auto weg na verdachte situatie op A2
44
Politie sleept auto weg na verdachte situatie op A2

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.