Het treinverkeer is op enkele plekken in Nederland vertraagd door onder meer beschadigde bovenleidingen. Zo rijden er minder intercity's tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal en tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. De extra reistijd op de trajecten wordt geschat op ongeveer een kwartier. De storing duurt op deze trajecten naar verwachting tot vrijdag 5.00 uur.

Eerder op donderdagochtend was er helemaal geen treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam Centraal door een defecte bovenleiding. De NS heeft snelbussen ingezet. Het probleem op dat traject is inmiddels opgelost en de treinen rijden vanaf ongeveer 8.30 uur weer normaal.

Tussen Arnhem Centraal en Doetinchem zijn donderdagochtend problemen door een seinstoring, maar de verwachting is dat die storing rond 8.30 uur verholpen is. Een wisselstoring tussen Susteren en Sittard leidt tot een vertraging van ongeveer een uur, meldt de NS. Rond 8.45 uur zou dat probleem verholpen moeten zijn.

Het is de tweede keer deze week dat er vertragingen op het spoor zijn. Dinsdagochtend strandden meerdere treinen tussen Amersfoort en Baarn doordat de eerste matige vorst van de winter voor rijp op de bovenleidingen zorgde.