Nieuwe beelden van de rellen op de Rotterdamse Coolsingel, die dinsdagavond te zien waren in het tv-programma Opsporing Verzocht, hebben tot één aanhouding en veertien tips geleid, meldt een woordvoerder woensdag.

Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel meldde zichzelf op het politiebureau nadat hij zichzelf had teruggezien op de beelden. Daarmee komt de teller op 54 aangehouden verdachten.

Dankzij tips is daarnaast nog een minderjarige jongen uit Sliedrecht geïdentificeerd door de politie. Hij zal zich donderdag melden op het politiebureau.

De politie ontving in totaal veertien tips naar aanleiding van de uitzending, waarin beelden van zes herkenbare nieuwe verdachten te zien waren. Ook werden er geblurde beelden van twee relschoppers die op 20 november in Den Haag actief waren getoond. Zij krijgen een laatste kans zich te melden. Als zij dat niet snel doen, zullen er ook beelden waarop ze herkenbaar zijn worden getoond.

Vorige week donderdag werden in een regionaal opsporingsprogramma en online al beelden van acht andere verdachte relschoppers getoond. Na het vrijgeven van die beelden, waarop ze herkenbaar waren, werden vier mensen aangehouden.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een manifestatie tegen het coronabeleid van het demissionaire kabinet. Onder meer politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.

Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam
40
Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam