De politie heeft maandag twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met de rellen op 19 november op de Coolsingel in Rotterdam. Het gaat om een dertigjarige man uit Krimpen aan den IJssel en een veertigjarige man uit Schiedam.

De beelden van beide mannen zijn van de politiewebsite verwijderd. Met hen meegerekend zijn er inmiddels 53 aanhoudingen verricht. Op `19 november mondde een protest tegen de plannen van het demissionaire kabinet voor de 2G-maatregel uit in rellen. Daarbij kwamen relschoppers hard in botsing met de politie, die met stenen en vuurwerk bekogeld werd.

De man uit Krimpen aan den IJssel meldde zich donderdagavond al bij de politie nadat beelden waren getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Hij had maandag een afspraak op het politiebureau hierover en werd daar aangehouden.

De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Op beelden is te zien te zien dat hij stenen en een blikje bier naar politiebusjes gooide en op de ramen sloeg. De Krimpenaar blijft zeker drie dagen vastzitten.

De verdachte uit Schiedam werd herkend op een foto van hem die na de rellen was verspreid. Dankzij de tips kon de politie zijn identiteit achterhalen. Hij is aangehouden voor het op straat gooien van afvalbakken.

Bureau Rijnmond toonde donderdagavond beelden van acht vermeende relschoppers. Daarop zijn ruim dertig tips binnengekomen die verder worden onderzocht. Iedereen die nog niet is herkend, wordt dinsdag getoond in Opsporing Verzocht. Daar worden ook beelden van meer verdachten getoond.

Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam
40
Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam