De politie in Rotterdam heeft donderdag twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar het doodschieten van een twintigjarige Rotterdammer op 11 oktober dit jaar. Het slachtoffer kwam om nadat hij overvallers achterna was gegaan die een vriend van hem hadden beroofd. De verdachten zijn 18 en 23 jaar en komen ook uit Rotterdam.

Op de bewuste maandagavond vond iets na 22.00 uur een gewelddadige beroving bij een pinautomaat aan de Putsebocht in de Maasstad plaats. Daarbij werden klappen uitgedeeld, aldus de politie.

Er waren meerdere mannen bij betrokken. Een aantal vluchtte in een auto, waarna vier mannen de achtervolging inzetten in een andere auto.

Op de Schiltmanstraat werd rond 22.30 uur vanuit de eerste auto geschoten op de achtervolgers. Het slachtoffer werd geraakt en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

De politie doet sindsdien met twintig rechercheurs onderzoek. Beelden in het tv-programma Opsporing Verzocht leverden veel bruikbare tips op, die onder andere hebben geleid tot de aanhouding van de Rotterdammers.

De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.