Het CDA wordt de grootste partij in de gemeenteraad van Land van Cuijk. De partij won woensdag de gemeenteraadsverkiezingen, Team Lokaal werd tweede en Liberaal LVC eindigde als derde. De nieuwe gemeente bestaat uit Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Het opkomstpercentage was 49,51.

Elders in Noord-Brabant legde het CDA het af tegen een lokale partij. Jong Maashorst kreeg daar de meeste stemmen van de kiezers uit Uden en Landerd. Hun gemeenten gaan op in Maashorst. Het CDA eindigde als tweede en de partij Voor de Dorpen werd derde. Het opkomstpercentage in Maashorst was 42,38.

Ook in Noord-Holland zijn gemeenteraadsverkiezingen gehouden vanwege herindeling. In Dijk en Waard eindigden twee lokale partijen op de eerste en tweede plaats, terwijl de VVD derde werd. De nieuwe gemeente bestaat uit Heerhugowaard en Langedijk. Het opkomstpercentage was 35,99.

In Purmerend won een lokale partij. De PvdA werd tweede, gevolgd door de VVD. De verkiezingen waren nodig omdat de gemeente Beemster zich op 1 januari 2022 bij Purmerend voegt. Het opkomstpercentage was 32,4.

Forum voor Democratie deed in alle gemeenten als nieuwkomer mee en lijkt volgens lokale media overal een plek in de gemeenteraad te hebben bemachtigd. In zowel Land van Cuijk als Maashorst gaat het om één zetel. In Dijk en Waard behaalde FVD drie zetels en in Purmerend twee zetels.

Inwoners van de fusiegemeenten hoeven volgend jaar maart niet opnieuw naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit geldt ook voor die van de gemeenten Oisterwijk, Boxtel, Vught en Eemsdelta, die in 2020 opnieuw zijn ingedeeld.