Een vijfde slachtoffer met een schotwond die deze persoon zou hebben opgelopen tijdens de rellen in Rotterdam van vrijdagavond heeft zich dinsdag gemeld op het politiebureau. Dat meldt de politie op Twitter.

De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de verwonding het gevolg was van een kogel afkomstig uit een politiewapen.

Eerder werd bekend dat er mogelijk vier mensen zijn geraakt door kogels bij een demonstratie in Rotterdam waar ongeregeldheden uitbraken. Ook hier doet de recherche onderzoek naar.

Bij de demonstratie tegen aangekondigde coronamaatregelen werd onder meer met zwaar vuurwerk en stenen gegooid naar hulpverleners. De politie schoot gericht op enkele relschoppers toen het protest uit de hand liep. Er vielen meerdere gewonden, onder wie agenten. Op de avond zelf zijn 49 mensen aangehouden.

De politie heeft twintig rechercheurs ingezet om de rellen op de Coolsingel in kaart te brengen. Het zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) gaat, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), "zo snel mogelijk zo veel mogelijk relschoppers identificeren en aanhouden", aldus de politie.

Onderzoek richt zich ook op organisatoren van rellen

Het onderzoek richt zich volgens het OM niet alleen op deelnemers aan de rellen, maar ook op de mogelijke organisatoren ervan die hebben opgeroepen tot geweld, plunderingen en vernielingen.

De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht iedereen die videobeelden heeft van de rellen in Rotterdam gevraagd deze op te sturen naar de politie. Dat zou volgens een politiewoordvoerder enorm kunnen helpen om de relschoppers te vinden.