Een 33-jarige Rotterdammer wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot doodslag. Hij zou tijdens de rellen van afgelopen vrijdag in Rotterdam een agent met een ijzeren staaf hebben willen slaan, zo meldt het OM dinsdag.

De man is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft nog eens twee weken vastzitten.

Drie andere verdachten zijn ook voorgeleid. Een 19-jarige Schiedammer en 29-jarige Rotterdammer die worden verdacht van het gooien van voorwerpen richting de politie, blijven ook veertien dagen langer vastzitten. Een 23-jarige Dordtenaar is op vrije voeten gesteld. Wel wordt hij nog verdacht van het gooien van voorwerpen richting de politie.

Een protest tegen het 2G-beleid op de Rotterdamse Coolsingel ontaardde vrijdag in een ware veldslag. De politie verrichtte 49 arrestaties.

In het nauw gedreven agenten zag zich genoodzaakt te schieten, waardoor vier mensen gewond raakten. Eén agent raakte dusdanig gewond, dat hij naar een ziekenhuis moest worden overgebracht. Tal van agenten liepen lichte verwondingen op.

Bij de rechtbank in Rotterdam vinden woensdag vanaf 13.30 uur de eerste drie supersnelrechtzittingen met de verdachten plaats.