Bij ongeregeldheden in Roosendaal zijn maandagavond acht mensen aangehouden. In de wijk Langdonk veroorzaakte een groep van zo'n vijftien relschoppers onrust, meldt de Brabantse gemeente in een verklaring. Ze staken onder meer een bushokje in brand en er werd zwaar vuurwerk afgestoken.

Volgens regionale media brak er ook brand uit bij een kinderdagverblijf in de wijk. Mogelijk ontstond die nadat er vuurwerk naar binnen was gegooid. De Mobiele Eenheid kwam eraan te pas om de onlusten de kop in te drukken.

Het was voor de tweede avond op rij onrustig in Roosendaal. Zondagavond werd er brand gesticht bij een basisschool in Langdonk en op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken. De wijk werd toen enige tijd afgesloten om te voorkomen dat de groep relschoppers zou groeien.

Veertien mensen zijn zondag aangehouden. Ze zijn in de leeftijd van 15 tot 26 jaar, maar onder de verdachten is ook een 51-jarige vrouw. De relschoppers lijken de strengere coronamaatregelen aan te grijpen als excuus voor het geweld, zei een politiewoordvoerder.

Burgemeester Han van Midden sprak maandagavond van een lik-op-stukbeleid en noemde de rellen onacceptabel. "We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen", zei hij in een verklaring.