Bij een ernstig ongeluk in Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van vijftien en zestien jaar uit Eindhoven en een zestienjarige jongen uit Nuenen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten door nog onbekende oorzaak frontaal op een ambulance botste. Een vijftienjarige Eindhovense jongen die ook in de auto zat, raakte zwaargewond, meldt de politie.

Twee medewerkers van de ambulance raakten ook gewond. Volgens de politie maken zij het naar omstandigheden redelijk goed. Hun verwondingen lijken mee te vallen, maar ze zijn wel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Ook de zwaargewonde tiener is afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand lijkt "redelijk stabiel", zegt de politie zondagmiddag.

De zestienjarige jongen uit Nuenen zou de auto hebben bestuurd. De Heeklaan, waar het ongeval rond 0.15 uur plaatsvond, is afgezet. De politie doet ter plaatse sporenonderzoek.

Zowel de ambulance als de auto wordt weggesleept en in beslag genomen voor nader onderzoek. Volgens de politiewoordvoerder had de ambulance de sirenes en zwaailichten niet aanstaan.

Op de plaats van het ongeval is een fles lachgas gevonden. De politie onderzoekt nog of die "van invloed is geweest op wat er is gebeurd", zegt een woordvoerder. Zo is nog niet duidelijk of de fles uit de auto kwam, of dat hij al op de locatie lag voor het ongeluk plaatsvond.

Drie tieners overleden na botsing tussen auto en ambulance in Helmond
48
Drie tieners overleden na botsing tussen auto en ambulance in Helmond