Een 44-jarige jeugdwerker van welzijnsorganisatie Trajekt in Maastricht zit vast vanwege het aanzetten tot geweld, omdat hij jongeren met elkaar liet vechten. Dit zou hij ook hebben gefilmd, meldt 1Limburg vrijdag. De film zou qua concept hebben moeten lijken op Fight Club, de bekende Amerikaanse film met Brad Pitt.

Betrokkenen verklaren dat jongerenwerker Sjef Z. hen vertelde wat ze moesten doen en wat hun rol was. Soms speelden ze het slachtoffer en moesten ze zich laten mishandelen, andere keren waren zij juist de mishandelaar. Het geweld werd niet gespeeld; dat was echt.

De jongeren kregen te horen dat dit allemaal werd vastgelegd omdat welzijnsorganisatie Trajekt bezig was met het maken van een film, die moest lijken op Fight Club.

De jongerenwerker is op 6 oktober aangehouden en zit sindsdien vast. Onlangs besloot de raadkamer, een combinatie van drie rechters, zijn voorarrest met drie maanden te verlengen.

Volgens 1Limburg loopt er ook een onderzoek naar enkele betrokken jongeren, maar dat wil een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) niet bevestigen.