Het personeelstekort bij de verkeersleiding van ProRail dat ervoor zou zorgen dat er woensdag op sommige trajecten geen treinen konden rijden, is opgelost. In de loop van dinsdagavond heeft de spoorbeheerder toch nog een verkeersleider kunnen vinden die woensdag kan werken. Daardoor zullen de treinen tussen Arnhem en Utrecht, Maarn en Rhenen en tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum woensdag gewoon rijden.

Dinsdagochtend vielen er door het tekort aan verkeersleiders ook al treinen uit, vooral tussen Utrecht en Arnhem.

ProRail betreurt dat er woensdag mogelijk treinen uitvallen en liet weten niet te kunnen garanderen dat het hierna niet meer gebeurt. Het bedrijf heeft al langer te maken met een tekort aan verkeersleiders. Er staan momenteel zestig vacatures open.

Bij onderbezetting kiest het bedrijf ervoor om minder treinen te laten rijden. Dat gebeurde volgens ProRail tot nu toe vooral in vakantieperiodes. "We doen wat in onze macht ligt om deze tekorten tegen te gaan", aldus de spoorbeheerder, die aangeeft dat collega's regelmatig vrije dagen inleveren of extra diensten draaien.

Daarbij zitten de opleidingsklassen voller en slagen meer kandidaten. Ook zijn al meerdere keren gepensioneerde en oud-verkeersleiders ingevallen voor een zieke collega.