De vijftienjarige jongen uit Den Haag die wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke tramincident in Den Haag op 18 oktober, komt onder voorwaarden op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft zijn voorarrest met dertig dagen verlengd, maar vanwege persoonlijke omstandigheden komt hij woensdag vrij.

Wat de voorwaarden precies zijn, is niet bekend. De jongen zou in de Haagse wijk Ypenburg een Poolse man hebben geduwd, waardoor de man onder de tram kwam. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Twee medeverdachten, een eveneens vijftienjarige jongen en een man van achttien jaar, zijn al eerder vrijgelaten en worden niet langer verdacht van "het veroorzaken van een dodelijk incident". Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Haagse tieners er wel van een hulpbehoevende te hebben verlaten.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de Rijswijkse Landingslaan. Het slachtoffer, een 39-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats, had de jongens meerdere keren opgezocht, stelt het OM.