De politie verdenkt een 26-jarige man uit de Noord-Brabantse plaats Raamsdonksveer ervan zaterdag opzettelijk een man te hebben aangereden in het nabijgelegen Oosterhout. Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Oosterhout, kwam daarbij te overlijden.

Het ongeval vond zaterdagmiddag rond 12.20 uur plaats op de Burcht in Oosterhout. De auto was een hoek van een schuur binnengereden, waardoor het slachtoffer onder de auto terechtkwam. Hij overleed ter plaatse.

Het onderzoek van de politie werd bemoeilijkt doordat er bij het weghalen van de auto kans zou zijn op instortingsgevaar van de schuur, zei een politiewoordvoerder eerder. Het slachtoffer kon daardoor moeilijk worden bereikt.

De verdachte vluchtte na het ongeval te voet. De politie riep in een Burgernet-melding op uit te kijken naar de gevluchte man. De verdachte meldde zich niet veel later op het politiebureau en gaf aan betrokken te zijn geweest bij de aanrijding.

Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar. Getuigen zeiden na het incident dat er mogelijk sprake was van opzet. De politie laat nu weten dat daar inderdaad aanwijzingen voor zijn, maar dat er nog nader onderzoek zal plaatsvinden.

De verdachte moet dinsdag voor de rechter-commissaris verschijnen.