Een 15-jarige jongen die maandagavond in Den Haag na een ruzie een 39-jarige man voor een tram heeft geduwd, moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben geweten dat het voertuig er op dat moment aan kwam.

Uit onderzoek komt naar voren dat het slachtoffer drie jongens meerdere keren heeft opgezocht bij de tramhalte Anthony Fokkersingel in de Haagse wijk Ypenburg. Uiteindelijk heeft de 15-jarige verdachte het 39-jarige slachtoffer geduwd. De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed aan zijn verwondingen.

Volgens het OM moet de jongen zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen, heeft de jongen "willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard", aldus justitie. Het OM stelt dat er daarom sprake is van voorwaardelijke opzet.

De jongen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag. Het OM vindt dat zijn voorarrest verlengd moet worden. De beslissing van de rechter-commissaris wordt vrijdag aan het eind van de middag bekendgemaakt

Ook twee anderen zijn aangehouden: een vijftienjarige jongen en een man van achttien. Zij zijn donderdagmiddag vrijgelaten en worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel worden ze nog verdacht van het verlaten van een hulpbehoevende.