De milieuactiegroep De Faunabescherming heeft het tipgeld voor de gouden tip over het doodschieten van een wolf bij het Gelderse Stroe verhoogd van 5.000 euro naar 16.000 euro.

Vrijdag kondigde De Faunabescherming een beloning van 5.000 euro aan voor de gouden tip over de doodgeschoten wolf. Sindsdien kwamen er veel giften binnen, waardoor de organisatie het tipgeld kon verhogen. Volgens de organisatie gaat het nu om het hoogste tipgeld ooit voor het oplossen van een jachtmisdrijf.

De Faunabescherming vindt het erg belangrijk dat de schutter die de wolf doodde wordt opgespoord. Anders zou het zomaar kunnen dat deze daad meer schietpartijen op wolven uitlokt. De organisatie maakt zich zorgen over de "demonisering" van de wolf.

"De Jagersvereniging, LTO Nederland en de directeur van De Hoge Veluwe pleiten voor het bejaagbaar maken van de wolf, hoewel de wolf nauwelijks problemen veroorzaakt", aldus De Faunabescherming.

De mannelijke wolf werd begin oktober dood gevonden in een wegberm bij Stroe. Het is nog onduidelijk of de wolf daar ook doodgeschoten is. Mogelijk is het dode dier er later neergelegd. De wolf leefde in een territorium op de Zuidwest-Veluwe, met een vrouwtje dat in het voorjaar doodgereden werd.