De officier van justitie heeft drie maanden cel geëist tegen twee 25-jarige vrouwen die ervan worden verdacht vorig jaar een 17-jarige pizzabezorger te hebben aangerand. De verdachten vertelden dinsdag in de rechtbank in Alkmaar dat ze de jongen in het kruis hebben betast en dat hebben gefilmd met een mobiele telefoon. De rechter doet op 2 november uitspraak.

Gezien de leeftijd van het slachtoffer verdenkt het Openbaar Ministerie (OM) de vrouwen van het vervaardigen van kinderporno. Het draait om een filmpje van 24 seconden dat de politie bij een van de verdachten op de mobiele telefoon heeft gevonden. Het beeldmateriaal werd in de rechtbank achter gesloten deuren vertoond.

Verdachten Michelle de K. en Cato van der K. vertelden allebei onder invloed te zijn geweest van alcohol en lachgas toen ze op een zaterdag in mei 2020 een pizza met drankjes bestelden. Gekleed in een roze badjas met een zichtbaar decolleté opende De K. de deur. Nadat ze geld had gehaald en al filmend was teruggekeerd, sloeg Van der K. haar arm om de bezorger heen en kneep ze hem in zijn geslachtsdeel. Ze droeg daarbij een latex sm-pak.

De vrouwen zeiden tegen de bezorger dat het zijn "ultieme droom moet zijn om zo door klanten te worden verwelkomd", maar de jonge bezorger raakte door de gebeurtenissen in paniek en in shock. Hij verliet de woning en barstte in tranen uit. Op aandringen van zijn baas deed hij kort daarna aangifte bij de politie. Hij kon volgens zijn slachtofferadvocaat zes weken lang niet werken door onder meer paniekaanvallen en volgde drie maanden intensieve gesprekken met hulpverleners.

Verdachten spreken van uit de hand gelopen grap

De vrouwen zeggen niet te hebben geweten dat de pizzabezorger minderjarig was. "Ik had niet de indruk dat hij het vervelend vond. We waren in een feeststemming. Het is uit de hand gelopen", aldus Van der K. "Het had sowieso niet mogen gebeuren."

De officier van justitie noemde de aanranding "overweldigend en bedreigend" voor het jonge slachtoffer. De jongen was niet bij de zitting, omdat hij niet meer aan het voorval herinnerd wil worden. De rechter las zijn slachtofferverklaring voor: "Voor mij stortte mijn wereld in. Ze hebben me tegen mijn zin en toestemming betast. Het heeft me psychisch pijn gedaan."

De advocaat van Van K. pleitte voor vrijspraak. Hij noemde het een grap: "Smakeloos van aard. Maar we hebben hier niet te maken met twee zedendelinquenten." De officier van justitie ging daar niet in mee. "Als de verdachten twee mannen zouden zijn die een minderjarige bezorgster hadden betast, kun je ook niet spreken van een geintje."