Bij de woondemonstratie in Rotterdam zijn acht mensen door de politie aangehouden wegens opruiing, belediging en verboden wapenbezit. Na de aanhoudingen keerde de rust weer.

Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' kwamen zondag in Rotterdam zo'n zevenduizend mensen uit het land bijeen voor een protest onder de naam Woonopstand. Het was het tweede grote protest na Amsterdam vorige maand, waar vijftienduizend mensen bijeenkwamen.

Tijdens de manifestatie in het Afrikaanderpark waren er diverse sprekers, onder wie mensen die in de huidige woningmarkt in de knel zijn komen te zitten. Daarna volgde een optocht door Rotterdam-Zuid. Via de Erasmusbrug liepen deelnemers vervolgens richting het eindpunt van de demonstratie bij de Markthal in het centrum van de stad.

Bij een demonstratie op de Erasmusbrug moest de politie 's middags ingrijpen. Daarbij werd een groep van meer dan vijftig mensen ingesloten. Ze werden afgevoerd in een lege tram. Een deel van de demonstranten schreeuwde dat de gearresteerden moesten worden vrijgelaten.

De organisatoren zeiden vooraf te hopen op deelname van tien- tot vijftienduizend demonstranten. Deze hebben negen eisen geformuleerd om de woonsituatie te verbeteren. Ze eisen onder meer het recht op betaalbare woonruimte, grotere beschikbaarheid van woningen, meer investeringen in volkshuisvesting, minder marktwerking en lagere huren.