In de berm van een weiland tussen Halle en Zelhem zijn zaterdagavond verschillende pakketjes gevonden met een zeer instabiel en explosief poeder, meldt de Gelderlander. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is opgeroepen en heeft de vondst tot ontploffing gebracht.

De gevonden stof wordt gebruikt door criminelen, zei een agent tegen de Gelderlander. Hij wilde niet kwijt of het gaat om een restproduct uit een drugslab of een daadwerkelijk explosief.

De politie kwam de tas, die in een droge sloot bij de splitsing van de Kuiperstraat en de Wolfersveenweg lag, op het spoor na een melding, meldt een politiewoordvoerder.

De EOD heeft de vondst zaterdag rond 23.30 uur op een andere plek tot ontploffing gebracht. Onderzoek moet uitwijzen wat er exact in de tas heeft gezeten en hoe die daar terecht is gekomen, aldus de politie.

Volgens de Gelderlander zag een getuige de pakketjes rond 19.00 uur zaterdagavond in de berm liggen, waarna hij de politie waarschuwde. Vervolgens hebben de agenten de omgeving ruim afgezet en de EOD ingeschakeld. Met behulp van een robot werd het poeder uit de pakketjes gehaald.

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.