De politie heeft zaterdag een 56-jarige bewoner van Best aangehouden die verdacht wordt van brandstichting in zijn eigen huis. De woningbrand sloeg over naar twee aangrenzende woningen, die ook zwaar beschadigd raakten.

Een buurvrouw kon tijdig haar huis verlaten. Het andere huis staat leeg. De brand brak rond 5.00 uur uit. Voor de buurvrouw is opvang geregeld.

De politie ging al snel uit van brandstichting en kijkt of de bewoner een hand heeft gehad in de brand die zijn eigen woning volledig verwoestte. Het huis van waaruit het vuur om zich heen sloeg, zou binnenkort worden ontruimd.

Eerder al, tussen november 2020 en mei dit jaar, was de woning afgesloten geweest nadat er drugs gevonden waren. Toen duidelijk werd dat de verhuurder de man uit huis wilde zetten, heeft de bewoner meermaals laten weten dat hij zijn woning niet zonder slag of stoot zou verlaten. De politie en de gemeente Best houden er daarom rekening mee dat hij de brand heeft aangestoken.

Bewoner sprak in afgelopen maanden dreigende taal

De afgelopen weken en maanden hadden de gemeente en politie al extra maatregelen genomen naar aanleiding van de dreigende taal van de bewoner. Er was extra toezicht, de politie surveilleerde er vaker en de wijkagent hield nauw contact met buurtbewoners. Met de buren waren er gesprekken over de aanstaande ontruiming. Pogingen om met de bewoner zelf aan de praat te raken, mislukten.

Na de brand was de bewoner enige tijd spoorloos, maar later in de ochtend kon hij in Tilburg worden opgepakt. Waar precies en hoe de politie hem op het spoor is gekomen, wilde een woordvoerder van de politie niet zeggen.

Zodra de veiligheid in en rond de woning het toelaat, begint de politie met een onderzoek naar het ontstaan van de brand. De omgeving is afgezet.

Brand verwoest huizen in Best, mogelijk aangestoken door bewoner
34
Brand verwoest huizen in Best, mogelijk aangestoken door bewoner