De 28-jarige kruisboogschutter die wordt verdacht van een steekpartij in Almelo waarbij in september twee vrouwen om het leven kwamen, is uit zijn coma ontwaakt en weer aanspreekbaar. Dat hebben bronnen rond het onderzoek naar het incident laten weten aan RTV Oost. Hij wordt naar verwachting volgende week verhoord.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van de twee slachtoffers. Het gaat om vrouwen uit Almelo van 70 en 52 jaar oud. Daarnaast raakte een 33-jarige vrouw uit Rijssen gewond.

Na het incident zou de man met een kruisboog vanaf het balkon van zijn appartement op omstanders hebben geschoten.

Bij de aanhouding raakte de verdachte gewond, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie loste schoten bij de arrestatie.

Advocaat Sébas Diekstra, die de familie van de slachtoffers bijstaat, reageert enigszins verbaasd op het nieuws. "Als dit bericht klopt, dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij hiervan niet tijdig op de hoogte zijn gebracht", aldus de raadsman.

"Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak waarbij twee van hun dierbaren om het leven zijn gebracht."

Man richt kruisboog vanaf balkon op omstanders in Almelo
50
Man richt kruisboog vanaf balkon op omstanders in Almelo