In het Limburgse Hoensbroek heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.30 uur een explosie plaatsgevonden. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt. In dezelfde straat werd eerder deze maand een explosief achtergelaten, wat volgens de politie mogelijk te maken had met de zogenoemde vergisontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp.

Volgens een woordvoerder van de politie is het nog te vroeg om te concluderen dat er een verband is. Er wordt onderzoek gedaan naar wat de explosie heeft veroorzaakt.

Door de ontploffing sneuvelde een ruit van een woning. Omwonenden moesten tijdelijk hun huis uit, maar mochten in de loop van de nacht weer terugkeren.

In het programma Opsporing Verzocht werden dinsdag beelden vertoond van de man die op 5 september een explosief achterliet in de Hommerterweg.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat die actie te maken had met de zogenoemde vergisontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp en de daaropvolgende reeks incidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Die hebben vermoedelijk weer te maken met de onderschepping van een partij cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen.

Ontvoerde man belt lukraak ergens aan: 'Hij had ducttape om zijn hoofd'
67
Ontvoerde man belt lukraak ergens aan: 'Hij had ducttape om zijn hoofd'