Koning Willem-Alexander en zijn gezin vieren Koningsdag volgend jaar in Maastricht, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekend. Aanvankelijk zou de koninklijke familie in 2020 al naar de Limburgse hoofdstad afreizen voor Koningsdag, maar vanwege de uitbraak van COVID-19 konden toen de feestelijkheden niet doorgaan.

Het is nog niet duidelijk hoe de dag er precies uit gaat zien. De RVD zegt later met een precieze invulling van het programma te komen.

Dit jaar reisde de koninklijke familie voor Koningsdag af naar Eindhoven, waar de feestdag op een sobere manier werd gevierd. Zo konden Nederlanders Koningsdag online volgen en op een bepaald moment via een scherm vragen stellen aan de Oranjes.

Maastricht ging - na overleg - akkoord om Koningsdag dit jaar niet in de hoofdstad van Limburg te laten plaatsvinden. De stad besloot na gesprekken met de Dienst van het Koninklijk Huis en de provincie Limburg te wachten tot er weer een programma mogelijk was waar wél publiek bij kan zijn.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht hoopt dat dit op 27 april 2022 weer het geval kan zijn.

De koninklijke familie bezoekt op Koningsdag altijd een gemeente. Koning Willem-Alexander viert volgend jaar zijn 54e verjaardag.

Zo verliep het bezoek van de koninklijke familie aan Eindhoven
389
Zo verliep het bezoek van de koninklijke familie aan Eindhoven