In het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca hebben nieuwe getuigen zich gemeld. Dat meldde een politiewoordvoerder dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht, dat aandacht aan de zaak besteedde. Ook heeft iemand met nieuw beeldmateriaal zich gemeld en zijn er zo'n twintig nieuwe tips binnengekomen.

Volgens de woordvoerder is de oproep van de vader van het dodelijke slachtoffer Carlo Heuvelman "heel zinvol geweest". Hij deed vorige week in de uitzending van Opsporing Verzocht zijn verhaal namens de familie. De vader van het slachtoffer hoopte dat getuigen die zich nog niet hadden gemeld zich over hun schroom heen zouden zetten.

In die uitzending werden ook geblurde beelden van twee mannelijke en twee vrouwelijke getuigen getoond. De politie denkt dat zij mogelijk belangrijke informatie over het uitgaansgeweld in de badplaats El Arenal hebben. Inmiddels heeft de politie de twee mannelijke getuigen kunnen spreken. "Dat was heel belangrijk voor ons", aldus de politie.

Naar de vrouwen, die zich over de zwaargewonde Heuvelman ontfermd zouden hebben, is de politie nog steeds op zoek. "Dat zou ook kunnen betekenen dat ze bijvoorbeeld niet uit Nederland komen. Iedereen die iets over ze weet, spreken we nog heel erg graag."

In de ochtend van 14 juli waren er meerdere geweldsincidenten in de plaats op het Spaanse eiland. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café. Bij een tweede incident op de boulevard werd Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden.

De politie heeft in totaal acht verdachten aangehouden, van wie er nog vijf vastzitten. Het gaat om vijf achttien- en negentienjarige Hilversummers.