De politie heeft op 13 juni een 52-jarige vrouw uit Limburg aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes. Ze zou de kinderen tijdens haar oppasdiensten hebben misbruikt.

Op diezelfde dag werd ook een 58-jarige Limburger aangehouden, maakt het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekend. De vrouw zou beelden van het misbruik naar hem hebben verstuurd.

Het misbruik heeft plaatsgevonden bij zes gezinnen in de regio Eindhoven. De slachtoffers zijn zeven meisjes tussen de een en zes jaar oud. Alle ouders zijn ingelicht en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

De vrouw bood haar oppasdiensten sinds 2019 via verschillende websites aan. Het misbruik kwam aan het licht toen de ouders van een tweejarig meisje op camerabeelden van de kinderkamer zagen dat de peuter seksueel werd misbruikt door de oppas. De vrouw had tijdens het misbruik videocontact met de 58-jarige man. Beiden werden nog diezelfde dag aangehouden.

De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat er meer slachtoffers zijn. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de beelden naar andere mensen zijn verstuurd.

Zowel de vrouw als de man zit vast op verdenking van seksueel misbruik van kinderen en het maken van kinderporno. Op 27 september zullen zij tijdens een pro-formazitting voor het eerst voor de rechter verschijnen.