De politie heeft zondagmiddag in een stilstaande trein bij het station van Apeldoorn een verdachte van een bommelding gearresteerd. Vanwege de situatie lag het treinverkeer van en naar de Gelderse stad enkele uren stil en is het station van Apeldoorn ontruimd geweest.

In verband met de bommelding werd de trein, met de passagiers daar nog in, naar een rangeerterrein naast het station gereden. Vervolgens hield een arrestatieteam van de politie een 42-jarige Rotterdammer in de trein aan. De overige passagiers zijn met bussen opgevangen en vervoerd. De politie doorzocht de trein nog met politiehonden, maar die zoekactie leverde niets op.

Reizigers kregen rond 15.30 uur het verzoek het station van Apeldoorn onmiddellijk te verlaten. Boven de stad vloog ook een politiehelikopter.

Op Twitter werd gemeld dat reizigers in de stilstaande trein geen enkele uitleg kregen over wat er aan de hand was. Volgens de politie was dat nodig, omdat dat "voorkwam dat ook de verdachte tijdens de actie werd geïnformeerd".

Rond 18.30 uur is het treinverkeer weer hervat.