In het Overijsselse Almelo zijn vrijdag twee mensen om het leven gekomen bij een steekincident, een ander raakte gewond. Een eveneens gewond geraakte verdachte is aangehouden, meldt de politie.

Op beelden van RTV Oost is te zien dat een man met een kruisboog vanaf een balkon schoot. Of hij betrokken was bij het steekincident, is niet duidelijk. De politie heeft vanwege de dreiging ook geschoten.

De politie riep mensen er vrijdagochtend toe op niet naar de locatie te komen, omdat het er niet veilig was. De politie meldde toen dat ze met veel collega's bij een steekincident aan de M.Th. Steynstraat was.

Vrijdagmiddag kon de politie nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. Advocatenkantoor Kalk en Ural bevestigt aan NU.nl een verdachte, Kenzo K., bij te staan in de zaak. Verder doet het advocatenkantoor geen mededelingen.

De aangehouden persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident, waarbij dus twee mensen omkwamen en een derde gewond raakte, aldus een politiewoordvoerder. Het motief van de verdachte is nog onbekend. Hoe de verdachte zijn verwondingen heeft opgelopen, kan de zegsman nog niet vertellen.

Mensen die vrijdag getuige waren van het incident, krijgen professionele hulp, zei de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen vrijdagmiddag voor de microfoon van RTV Oost. Gerritsen noemde het een "dramatisch incident" dat "enorme impact" heeft op de stad en de inwoners. Hij prees de politie en de hulpdiensten.

Man richt kruisboog vanaf balkon op omstanders in Almelo
50
Man richt kruisboog vanaf balkon op omstanders in Almelo