Ondanks dat de meteorologische herfst 1 september ingaat, blijven de temperaturen komende week op zomerse hoogte. Het wordt 20 tot 23 graden met geregeld zon, aldus Weerplaza.

Met name in de eerste helft van de week is het aangenaam warm. Ook blijft het droog op de meeste plaatsen. Het is de afgelopen periode op veel plekken niet langer droog geweest dan drie dagen achter elkaar. Deze week zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

In het noorden het oosten zijn waarschijnlijk meer wolkenvelden dan elders in het land. In de noordelijke helft van Nederland nemen de temperaturen na woensdag wat af. Als de meteorologische herfst begint op woensdag 1 september, komt de wind vaker vanuit het frissere noorden.

Weerplaza schat de kans op enkele buien groter naarmate het weekend dichterbij komt. Er komt namelijk een lagedrukgebied uit het westen. Of het droog blijft tijdens de Grand Prix in Zandvoort op 5 september, hangt af van hoelang het lagedrukgebied boven Groot-Brittannië blijft cirkelen.