Zes mannen die worden verdacht van een ontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland besloot maandag het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen. De ontvoerde man uit Hoofddorp wordt nog altijd vermist.

De mannen werden donderdagavond aangehouden in de omgeving van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres.

Een rood Mercedes-busje met imperiaal dat bij de ontvoering is gebruikt, is zondag in Gouda teruggevonden.

Het is onduidelijk hoe het met het 56-jarige slachtoffer gaat en onder welke omstandigheden hij mogelijk wordt vastgehouden. "Op een locatie in Gouda is zondag naar het slachtoffer gezocht en onderzoek gedaan. De man is niet gevonden", aldus een politiewoordvoerder maandag.

Over het motief voor de ontvoering is nog niks bekendgemaakt. De politiewoordvoerder wilde er vanwege het onderzoek niets over kwijt.

Wel vraagt hij mensen die mogelijk meer over de zaak weten om zich te melden. "Dat kan ook anoniem. We zetten alles op alles om de ontvoerde man te vinden."

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was. Het Openbaar Ministerie (OM) loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.