GGD Hollands Midden heeft donderdag aangifte tegen Willem Engel gedaan wegens bedreiging. De voorman van Viruswaarheid riep woensdag via Twitter zijn volgers op foto's van GGD-medewerkers op vaccinatielocaties te maken. Bij een prikbus in de Zuid-Hollandse plaats Lekkerkerk werd gehoor gegeven aan de oproep.

Engel zei op Twitter dat hij wilde dat er foto's van de medewerkers worden gemaakt "voor later". Het doel zou daarbij niet zijn om de medewerkers te vervolgen, maar om ervoor te zorgen dat "als er een misdrijf wordt geconstateerd, de bewijzen voorhanden zijn", aldus Engel in een andere tweet.

Directe aanleiding voor de aangifte was volgens de woordvoerder een incident bij de prikbus in Lekkerkerk. "Onze medewerkers werden van dichtbij benaderd door mensen met camera's. Zij voelden zich bedreigd", aldus de woordvoerder. "GGD Hollands Midden besloot hier een grens te trekken. In principe mag iedereen roepen wat diegene wil, maar wanneer het ook wordt uitgevoerd, is het een ander verhaal. Tot hier en niet verder."

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat GGD Hollands Midden bezig is met de aangifte en dat de procedure nog loopt. Officieel is de aangifte dus nog niet rond.