De politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden op verdenking van twee pogingen tot doodslag tijdens zware geweldsincidenten op Mallorca in juli. Het gaat om een negentienjarige man uit Hilversum, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Op 14 juli was 's ochtends vroeg sprake van meerdere zware geweldsincidenten. Tijdens een van die incidenten raakte een 27-jarige Waddinxvener dermate gewond, dat hij vier dagen later aan zijn verwondingen overleed.

De man die nu is opgepakt, wordt niet verdacht van de mishandeling met fatale afloop. Wel zou hij twee andere slachtoffers tegen het hoofd hebben geschopt. Van beide incidenten zijn volgens het OM camerabeelden beschikbaar. Op basis van de beelden en getuigenverklaringen wordt de negentienjarige man verdacht van tweemaal poging tot doodslag.

Online worden momenteel veel beelden gedeeld van een slachtoffer dat op straat ligt en tegen het hoofd geschopt lijkt te worden. Het OM benadrukt dat dit slachtoffer niet het dodelijke slachtoffer uit Waddinxveen is.

Eerste verdachte die in Nederland is aangehouden

De negentienjarige man is de eerste verdachte in deze zaak die in Nederland is gearresteerd. Nederland heeft vorige week het onderzoek van Spanje overgenomen.

Eerder hield de Spaanse politie op Mallorca een achttienjarige Nederlander aan op verdenking van betrokkenheid bij de incidenten. Na het bestuderen van de beelden bleek echter dat hij niet had deelgenomen aan het geweld en hij werd daarom op vrije voeten gesteld.

De politie hier heeft inmiddels meerdere getuigen gehoord, sommigen waren op eigen initiatief naar de politie gestapt. Op meerdere beelden van de incidenten is te horen dat omstanders Nederlands spreken, het OM roept ook hen op zich nog bij de politie te melden.

Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd in dit onderzoek, van wie acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit, meldt het OM.

Dodelijke mishandeling Mallorca: moeten verdachten naar Spanje?
125
Dodelijke mishandeling Mallorca: moeten verdachten naar Spanje?