Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad is dinsdag op 35-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij zondag opliep bij een schietpartij in een bedrijfspand in Amsterdam. Dat meldt de politie.

De politie bracht eerder op maandag ten onrechte een bericht naar buiten waarin Hoefdraad werd doodverklaard, maar meldde maandagavond dat hij in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis verbleef. Dinsdagochtend is Hoefdraad alsnog aan zijn verwondingen overleden, aldus de politie.

Inmiddels is ook een verdachte aangehouden voor de schietpartij aan de Stekkenbergweg in het stadsdeel Zuidoost. "Mede dankzij getuigenverklaringen en een goed signalement ging het vizier naar een verdachte richting België", aldus de politie.

Vlak bij de Nederlandse grens werd de 34-jarige man opgepakt. In afwachting van zijn overlevering zit hij vast in België.

Jergé Hoefdraad maakte in april 2016 namens Cambuur tegen NEC zijn enige Eredivisie-doelpunt.

Jergé Hoefdraad maakte in april 2016 namens Cambuur tegen NEC zijn enige Eredivisie-doelpunt.
Jergé Hoefdraad maakte in april 2016 namens Cambuur tegen NEC zijn enige Eredivisie-doelpunt.
Foto: Pro Shots

Hoefdraad probeerde mogelijk ruzie te sussen

Mogelijk probeerde Hoefdraad een ruzie tussen mensen op een feest in een bedrijfspand te sussen. Een woordvoerder van de politie liet eerder weten dat dat scenario "zeer aannemelijk" is. De recherche onderzoekt dat scenario nu verder.

Hoefdraad was als voetballer alleen in Nederland actief. Hij begon in de jeugd bij Ajax en speelde daarna voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, Almere City (en voorganger FC Omniworld) en Telstar in de Eerste Divisie.

Het enige seizoen in de Eredivisie van Hoefdraad was bij SC Cambuur in de jaargang 2015/2016. In acht Eredivisie-wedstrijden scoorde hij één keer. Twee jaar geleden zette de aanvaller in dienst van Almere City een punt achter zijn profloopbaan.

Vanaf komend seizoen zou Hoefdraad spelen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers.