In de nacht van zaterdag op zondag hebben zich twee schietincidenten voorgedaan in Rotterdam. Niemand raakte daarbij gewond. Ook werden waarschuwingsschoten gelost in het Roel Langerakpark.

Rond 1.50 uur werd in de Rose-Spoorstraat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd. Twee mannen zijn aangehouden.

Agenten kwamen ter plaatse nadat er melding van de schietpartij was gedaan. In de nabijgelegen Schietloodstraat troffen de agenten twee mannen aan. Volgens de politie worden ze verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

De politie roept getuigen op zich te melden en is ook op zoek naar camerabeelden van het voorval.

Woning onder vuur genomen

Rond 2.15 uur vond er ook aan de Vuurplaat in Rotterdam een schietpartij plaats. Daarbij werd een woning onder vuur genomen. Het pand werd meerdere keren geraakt en omwonenden hoorden knallen. Niemand raakte gewond.

Volgens de politie zijn de dader of daders ervandoor gegaan. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.

Waarschuwingsschoten gelost in park

Ook hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag waarschuwingsschoten gelost vanwege een verdacht groepje in het Roel Langerakpark. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen en is er niemand aangehouden.

Politieagenten gingen het park in na een melding over een schietpartij, maar die bleek niet te hebben plaatsgevonden. Diverse groepen in het park werden gecontroleerd en vervolgens weggestuurd.

Een groep wilde niet luisteren en gedroeg zich volgens de politie zo verdacht, dat agenten zich genoodzaakt voelden waarschuwingsschoten te lossen.