ProRail kampt met een tekort aan treinverkeersleiders op de verkeersleidingspost Utrecht. Daardoor voelt het spoorbedrijf zich gedwongen om woensdag tot 15.00 uur minder treinen te laten rijden rond Utrecht.

Tussen Amersfoort en Amsterdam rijden minder Intercity's. Ook tussen Utrecht en Almere Centrum rijden minder Intercity's. De Sprinter tussen Utrecht en Baarn rijdt tot die tijd niet.

ProRail betreurt dat het dit besluit heeft moeten nemen. Het spoorbedrijf adviseert reizigers een reisplanner te raadplegen.

Om de problemen zo veel mogelijk te beperken, probeert ProRail mogelijke tekorten op verkeersleidingsposten op te vangen door personeel van posten met een goede bezetting op de probleemlocaties in te zetten.

Ook probeert het bedrijf recent gepensioneerde werknemers en voormalig verkeersleiders die op andere afdelingen zijn gaan werken tijdelijk in te zetten voor hun vroegere werk. Op de langere termijn hoopt ProRail nieuwe treinverkeersleiders aan te trekken.

Problemen op het spoor als gevolg van de tekorten aan treinverkeersleiders deden zich eerder deze maand ook al voor, net als in juni. Ook afgelopen oktober en september was het raak.