De politie Amsterdam heeft dinsdagavond een veertienjarige jongen opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van de veertienjarige Frédérique in Amstelveen. Volgens getuigen werd zij maandag het slachtoffer van lhbti-gerelateerd geweld.

De opgepakte tiener komt uit Amstelveen. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit. Er zouden nog meerdere - minderjarige - verdachten zijn.

Voorafgaand aan de mishandeling zou er een confrontatie tussen Frédérique en de verdachten zijn geweest in winkelcentrum Westwijk. De groep stelde herhaaldelijk de vraag of ze een jongen of een meisje is. Toen Frédérique weigerde te antwoorden, zou een jongen haar meerdere keren in het gezicht hebben geslagen.

Door de zware mishandeling brak het meisje haar neus en diverse tanden. Het slachtoffer liep onder meer een kaakfractuur op, meldde haar vader op LinkedIn.

Frédérique is aan haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Het meisje heeft vanuit heel Nederland en het buitenland steunbetuigingen ontvangen. Haar familie liet weten "in zeer goede zin" overrompeld te zijn door de steun.