Een van de twee personen die maandag zwaargewond raakten bij een schietincident in een ggz-instelling in Den Haag, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. De politie meldt dat het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk.

De man werkte als beveiliger bij zorginstelling Parnassia. Het andere slachtoffer, een 36-jarige vrouw, ook uit Rijswijk, ligt nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar. Zij is een behandelaar bij Parnassia.

De verdachte had rond het tijdstip van het schietincident een afspraak bij de zorginstelling. Volgens Parnassia ging het om een reguliere afspraak. De verdachte werd niet veel later in een auto in de omgeving van de zorginstelling aangetroffen. De 67-jarige man uit Rijswijk bleek een einde aan zijn leven te hebben gemaakt.

De politie bevestigt woensdag dat er sprake was van een schietincident. In de auto van de verdachte trof de politie een vuurwapen aan.

Hulpdiensten rukken massaal uit bij geweldsincident in Den Haag
36
Hulpdiensten rukken massaal uit bij geweldsincident in Den Haag

Wapenvergunning verdachte was ingetrokken

De verdachte had eerder een vuurwapenvergunning. Na een incident in januari is de vergunning ingetrokken. Zijn wapen en munitie zijn toen in bewaring genomen door de politie. In gesprek met NU.nl laat de politie weten niet nader in te kunnen gaan op details over het incident in januari.

Doordat de verdachte is overleden, vervalt zijn rechtsvervolging. Wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rond het incident.

Moment stilte in gemeenteraad Den Haag

In de Haagse gemeenteraad is woensdagochtend een moment stilte in acht genomen. "Zojuist heeft de politie gemeld dat een van de getroffenen van het incident aan de Leggelostraat dat afgelopen maandag plaatsvond, is overleden. Dat is een intens triest bericht", liet burgemeester Jan van Zanen weten.

"Mijn medeleven, en ik weet zeker dat ik ook namens u spreek, gaat uit naar de nabestaanden die nu een groot verlies te verwerken hebben. Wij wensen hun sterkte en leven met ze mee."

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).