De tussenstand van de inzamelactie voor de gouden tip in de vermissingszaak van Tanja Groen is opgelopen tot ongeveer 1,3 miljoen euro. Dat meldt Stichting De Gouden Tip, waar de donderdag overleden Peter R. de Vries voorzitter van was.

Het geld is bedoeld als beloning voor de tip die leidt naar de opsporing van de sinds augustus 1993 vermiste studente. De destijds achttienjarige Groen keerde toen niet terug van een studentenfeest in Maastricht. De Noord-Hollandse is, net als de fiets waarmee ze onderweg was, nooit teruggevonden.

De stichting hoopt dat tipgevers zich door de hoge beloning sneller zullen melden met belangrijke informatie. Tipgevers kunnen zich anoniem melden.

Als de zaak rond Tanja Groen niet wordt opgelost naar aanleiding van een tip, wordt het bedrag aangewend voor een andere onopgeloste vermissingszaak, vertelde Vuyk. Datzelfde geldt voor het geld dat boven op de 1 miljoen euro komt.

De doneeractie werd eind juni opgezet door De Vries, voorzitter van de stichting. Hij stelde toen dat als het bedrag inderdaad zou worden opgehaald, het de hoogste beloning is die ooit in Nederland voor een dergelijke tip uitgekeerd kan worden.

Vuyk noemde het bereiken van het streefbedrag "van grote betekenis tegenover wat er met Peter is gebeurd". Het streefbedrag werd dinsdag al behaald nadat het programma Tijd voor Max een uitzending had besteed aan de vermissingszaak. Het extra ingezamelde bedrag gaat naar andere zaken die een gouden tip nodig hebben. Het is nog niet bekend welke dat zijn.

1 miljoen euro voor gouden tip vermiste Tanja Groen: 'Droom die uitkomt'
75
1 miljoen euro voor gouden tip vermiste Tanja Groen: 'Droom die uitkomt'