De politie doet onderzoek naar het vernielen van graven op begraafplaats Beukenhage in de Zuid-Hollandse stad 's-Gravenzande. Door de vernielingen, die in de nacht van maandag op dinsdag hebben plaatsgevonden, zijn meer dan honderd graven beschadigd geraakt.

De politie zou rond 8.00 uur melding hebben gekregen van de vernielingen op de begraafplaats. "Ter plaatse bleek het te gaan om tussen de 100 en 150 graven", aldus de politie, die ter plaatse is voor onderzoek.

Er zijn onder meer grafstenen vernield, zerken kapotgeslagen en bloemen over paden gegooid. Ook zouden windlichten kapotgeslagen en kindgraven overhoopgehaald zijn, schrijft Omroep West.

De begraafplaats gaat namens de nabestaanden aangifte doen van vandalisme, laat de politie weten.

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland, waartoe 's-Gravenzande behoort, meldde de gebeurtenis op Twitter. "Ongelofelijk triest dat mensen dit doen."

Enkele nabestaanden hebben zich op de begraafplaats gemeld om de laatste rustplaats van hun dierbaren te inspecteren en te controleren op schade. Volgens de gemeente Westland zijn medewerkers aanwezig om hen te informeren en op te vangen. Voor dinsdag staan geen begrafenissen gepland, aldus een woordvoerder.