De politie in Den Haag treedt op meerdere plekken in de stad op tegen "spontane demonstraties", meldt Omroep West. Op beelden is te zien hoe de wetshandhavers en demonstranten slaags raken. Er is één demonstrant aangehouden.

De betrokken agenten zijn van plan aangifte te doen van het tegen hen gebruikte geweld. Er zijn geen agenten gewond geraakt.

In de binnenstad mag niet worden gedemonstreerd en agenten leiden de betogers daarom richting het Malieveld. Die plek is daar door burgemeester Jan van Zanen speciaal voor aangewezen. Op het Malieveld verliep de demonstratie zonder problemen.

Volgens Omroep West dragen sommige demonstranten shirts met daarop de tekst 'hart voor vrijheid'. De betogers hadden zich op verschillende plekken verzameld, onder meer in de Grote Marktstraat en op het Spui.

Demonstratie was niet aangemeld

De politie laat weten dat de ME heeft opgetreden tegen mensen die zich niet aan instructies hielden. Volgens de autoriteiten was de demonstratie niet aangemeld. Er bevinden zich volgens lokale bronnen tientallen agenten in de binnenstad.

De reden waarom de demonstranten op de been zijn waren niet bekend, laat een politiewoordvoerder weten aan NU.nl.

Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM heeft enkele tramlijnen omgeleid vanwege de ongeregeldheden.

Politie verwijdert demonstranten uit Haagse binnenstad
61
Politie verwijdert demonstranten uit Haagse binnenstad