De politie voert vanaf dinsdag opnieuw een zoektocht naar de verdwenen Sumanta Bansi uit in recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude, bevestigt het korps Noord-Holland na berichtgeving van De Telegraaf. Het dagblad meldt op basis van onderzoekstukken dat de politie vermoedt dat het lichaam van Bansi door verdachten in het gebied is gedumpt.

Volgens De Telegraaf heeft de politie locatiegegevens van Google ingezien. Agenten hebben op basis daarvan geconcludeerd dat het recreatiegebied een van de plaatsen kan zijn waar de veertigjarige verdachte Manodj B. uit Hoorn het lichaam van Bansi kan hebben gedumpt.

In De Hulk werd op 19 april en 6 mei ook al gezocht naar de 22-jarige studente uit Hoorn. In april werd een afgebroken schep gevonden in het gebied, die vermoedelijk gebruikt is tijdens de poging om het lichaam te verbergen.

Bansi verdween in februari 2018 plotseling. De politie gaat ervan uit dat de studente slachtoffer is geworden van een misdrijf. Mogelijk is er gehandeld uit eerwraak, omdat Bansi zwanger zou zijn geraakt van B. Zij zou het kind hebben willen houden.

Eerder bleek dat B. in afgeluisterde gesprekken heeft gezegd dat hij Bansi om het leven heeft gebracht. Ook sprak hij over het "weggooien van een moordwapen".